Sóskút Fesztivál

2022. 06. 3-5.

Görhöny és Kapusznyika Fesztivál Maglód

Dunakeszi Alcsó Fesztivál 2021.09.18.

SÓSKÚT FESZTIVÁL SZÉKELYKERESZTÚR

A Székelykeresztúrhoz tartozó Sóskúton minden év júniusának első vasárnapján rendezik a Sóskút-fesztivált, a több évtizedes múltra visszatekintő néptánc-forgatagot.

A Cimbora Gyermekek Klubja és a Szitakötő Egyesület szervezésében, valamint Székelykeresztúr városa és a Communitas Alapítvány támogatásában kerül sor a talákozóra.
A hagyományokhoz híven a 10 órától kezdődik a felvonulás a Gyermekek házától a Sóskútig, a menetet a Polgári Fúvószenekar 1895 vezeti. A Mákvirágok, Vadrózsák, és a 12 fős népi zenekar fiataljai mellett vendégek is jönnek: Dunakeszi testvérváros iskolásai, az etédi furulyacsoport, a balánbányai és székelyudvarhelyi néptáncosok is színesítik a programot.
A fesztivált először az 1970-es évek elején, néhai Gálfalvi Sándor tanár és Balázs Béla iskolaigazgató javaslatára szervezték meg azzal a céllal, hogy a keresztúri iskolák műkedvelő csoportjainak lehetőséget biztosítsanak a megtanult népdalok, népi táncok bemutatására. A rendezvénynek emellett hagyományőrző szerepe is van, mivel programjában a különböző tájegységek folklórjának bemutatása szerepel.

Logó

A Kőrösi Táncegyüttes logóját Kiss Anikó, zebegényi grafikus tervezte. Az Együttes emblémáján az itt működő négy csoport szimbólumai jelennek meg. Tervünk az volt, hogy egyedi logó szülessen, szimbolizálja az Együttesben lévő csoportok mellett azt az összetartozást, ami az elmúlt tíz év munkájának eredményeképpen virágzik, és reméljük, hogy még sok-sok évtizeden át virágozni fog.

Tóth Barbara és a Tarsoly zenekar: Sárga virág...

A teljes album megvásárolható az Együttes vezetőjénél.