A Kőrösi Táncegyüttes nyári táborai


Az Együttes vezetőii az újraalakulást követően fontosnak tartották egy nyári edzőtábor életre hívását. A táborok közösségformáló ereje nagy segítség a vezető számára a CSAPAT kialakításában. Ez az ötlet először 2009-ben öltött testet szervezett tábor formájában, ez a tábor Püspökszilágy falujában került megrendezésre. A gondos kiszolgálás, a remek helyszín ellenére mégis más helyszínben gondolkodtunk. Olyan helyet kerestünk, ahol az Együttes minden tagja részt vehet a programokon. Számunkra a legfontosabb dolgok közé tartozik az utánpótlás nevelése, ezért Dunakeszihez közeli helyszín keresésébe fogtunk, hogy a 6-7-8 éves korosztály, ha csak napközis jelleggel is, de részt tudjon venni a tábor programjain, és ezáltal az Együttes következő évét előkészítő munkában.

Ezen keresés eredményeképp jutottunk el a táborunk állandó helyszínéhez a horányi Regatta Szabadidőközponthoz. Több éve ide szervezzük a tábort. Kedves, segítőkész vezetés, odaadó alkalmazottak varázsolják széppé ezeket a napokat.

Szívesen látjuk táborainkban azokat a táncolni vágyó gyermekeket is, akik csak a tábor idejére csatlakoznának hozzánk, de azokat a gyerekeket is, akik célul tűzték ki, hogy az Együttes tagjai lesznek a következő tanévtől.

A tábor programjának gerincét a tánc, a következő tanév előkészítése adja, de kézműves foglalkozásból, örömtáncból, játékból, métából, kirándulásból sincs hiány.

A tábor lezárásaként minden évben vonós táncházat szervezünk a résztvevő gyermekek és hozzátartozóik részére. Ezen az estén állandó zenekarunk  a Tarsoly zenekar húzza a talpalávalót.

Ha felkeltettük érdeklődését, várjuk gyermekét a Kőrösi Táncegyüttes nyári táborába!

A következő tábor időpontja: 2019.július 22-27.

Üdvözlettel:

Tóth Zoltán

Művészeti vezető